In een periode waar er meer gepraat wordt over technologie -met name schoeisel- wordt er ook nog (heel hard) gelopen.

De eerste zondag van februari is vaste prik in de agenda van vele BB-ers. We dalen iets zuidelijk om over een schitterend parcours te rennen. Voor ieder wat wils, want de organisatie van de Midwinter Marathon heeft drie afstanden op het programma staan: 8km, 16.1 KM en de 25KM. Alle afstanden gaan richting het mooie en heuvelachtige Hoog Soeren en starten en eindigen op de statige Loolaan. Wat het weer doet tijdens de Midwinter Marathon is altijd de vraag. Vorig jaar was het op sommige delen nog glad, omdat het gesneeuwd had. Dat was dit jaar anders, veel water op het parcours door veelvulige regenval en de twijfel over wel of geen shirt onder het singlet, door de enigszins hoge temperaturen. Echt warm werd het echter nooit door de miezerregen die bij alle afstanden de spieren van de Blauwe Brigade teisterde.

Toch bleek het goed hardloopweer, gezien de prestaties van menig clubgenoot.

 

Asselronde 25KM

De langste afstand van de Midwinter Marathon wordt voornamelijk gebruikt als voorbereiding voor de voorjaarsmarathons. In een groepje van vier liepen Martijn Schakelaar, Jeroen ten Klooster, Rob Goutbeek en Mark Hogeboom in een mooi tempo over het glooiende parcours. “We gingen weg op 4:10 per km en dat voelde heel lekker. Aan het eind hadden we allemaal nog wat over. De klimmetjes lijken elk jaar korter te worden”, aldus een fitte Martijn Schakelaar bij de finish. Dat bleek ook wel, want het viertal kwam allemaal rond de 1:41 binnen. Veel sneller over de 25km was Jan Schra. Hij liep 1:26:00 en eindigde 15e in een sterk bezet parcours. Hele knappe prestatie. 

Ook Sjoerd Rosema en Claudia van Tellingen liepen de 25KM. De laatste kreeg naar eigen vleugels van haar eerste wedstrijd in BB-shirt. “Ik liep zonder horloge, anders had het nog net 6 seconden sneller gegaan”, zei Claudia die op 2:00:05 uitkwam. Mooie basis voor dit jaar!

 

Decathlon 10 mijl

Snel werd er ook gelopen op de 10mijl. Jan Pullen was hier de snelste BB-er in een prachtige 57:30. Vincent Buitenhuis bevestigde zijn vorm door voor het eerst onder het uur te lopen. “Ik ben scheidsrechter en had gegokt dat zaterdag de voetbal afgelast zou worden. Dat was niet het geval. Ik had daarom niet veel hoop op een goede tijd. Hierdoor ben ik extra blij met dit resultaat”.

Ook de afvaardiging uit Nieuw-Leusen was content met hun resultaat. Zowel Erwin Kreule als Germien Krul liepen een PR. “Ik liep met heel veel adrenaline”, begint Germien, “tijdens het inlopen werd ik vanachter aangereden door een auto. Dat is niet de voorbereiding waar je op hoopt”. Des te knapper is haar PR in 1:14:24. Ook Erwin Kreule liep een PR. Het vorige jaar geeindigd met wat blessures en al een tijd weer lekker aan het trainen komt hij mooi in vorm. “De 10km ging laatst al lekker, vandaag liep ik echt heerlijk en kwam in 1:03:43 over de finish”, aldus de goedlachse en korte-broek-dragende Kreule.

 

8KM

De 8km was helemaal een podium voor PR’s. Maar liefst drie PR’s werden er gelopen.

Remco, Lieve en Nardie Mulder liepen ook alle drie een PR. Nardie lijkt maar niet te stoppen met haar PR’s verbeteren. Ze was dit jaar een minuut sneller dan vorig jaar. “Ik vind dit zo’n leuke wedstrijd. Mooi parcours en ik heb gewoon heel lekker gelopen”, aldus de altijd goedlachse Nardie. Ook Erik Slomp trok de wedstrijdschoenen weer aan. “Soest was mijn laatste tempowerk. Nu liep ik de laatste km in 3:04. Dat geeft een lekker gevoel naar Schoorl toe”.

 

Jan Pullen op weg naar de finish