Er worden wekelijks drie tot vier gezamenlijke trainingen aangeboden:

Dinsdag:

Clubgebouw HC Zwolle, Sportcomplex het Hoge Laar, Luttekeweg 5, 8031 LG Zwolle

Aanvang training:19.00 uur
Duur van de training tot 20.45 uur 
Trainingsvorm: Intervaltraining
Deze training wordt op de weg uitgevoerd. We proberen zoveel mogelijk het verkeer te vermijden. In de zomer lopen meestal op de paden en wegen rond het Westerveldse bos, in de winter op fietspaden rond Holtenbroek en Stadshagen. Na het gezamenlijk inlopen worden losmakende oefeningen gedaan en is er aandacht voor gerichte loopscholing ( ter ondersteuning van de loopbeweging). De loopscholing wordt afgesloten met  steigerungs en of coordinatielopen ter voorbereiding op de kerntraining. De kerntraining wordt in subgroepen (verschillend niveau) uitgevoerd en  bestaat uit intervallen van 100m tot  3000m.

Donderdag:

Baantraining , Urksteeg1  te Zwolle.( Met uitzondering van de donderdagavonden waarop coopertest of 5km baanloop wordt georganiseerd is er geen training (zie voorpagina).
Aanvang training: 19:00 uur
Clubgebouw HC Zwolle, Sportcomplex het Hoge Laar, Luttekeweg 5, 8031 LG Zwolle
Duur van de training tot 20.15 uur
Trainingsvorm: Intervaltraining
Deze training wordt op de atletiekbaan uitgevoerd. Na het gezamenlijk inlopen, losmakende oefeningen, is er aandacht voor gerichte loopscholing( ter ondersteuning van de loopbeweging). De loopscholing wordt afgesloten met steigerungs en of coordinatielopen ter voorbereiding op de kerntraining. De kerntraining  wordt in subgroepen (verschillend niveau) uitgevoerd en bestaat uit kortere intervallen van 100m tot 400m.

Zaterdag:
 
Let op! Met ingang van 6 december 2014 is er elke zaterdag de gelegenheid om tussen 09.30 en 11.30 uur  voor jezelf op de baan te trainen.  Met uitzondering van data waarop er wedstrijden worden georganiseerd door atletiekvereniging PEC. Vanaf januari 2015 zullen we de wedstrijden op zaterdag op onze website plaatsen
 
In de winterperiode een bostraining , fartlek (vaartspel) of heuveltraining eens per 3 weken.
 

Zondag:
Aanvang training: 08.45uur
Duur van de training tot max 11.00uur 
Trainingsvorm: Duurloop met wisselende snelheden
Trainingslocatie: De trainingen vinden afwisselend plaats in de omgeving van  Hattem, Lemelerberg, Heerde, Nijverdal of Steenwijk

Timo - - HM Zwolle 2013